diumenge, 14 de setembre del 2014

Entitats d'Aldover demanen a l'Ajuntament que col·labori amb la Consulta del 9-N

















Gairebé mig centenar de doverencs van participar en la concentració organitzada per Aldover per la Independència el matí de l'Onze de Setembre. A l'acte van assistir els representants de les cinc associacions del poble (AMPA CEIP Sant Jordi, Comunitat de Regants del Canal de la Dreta d’Aldover, Penya Taurina “Lo Pou”, UD Aldover i Associació de Caçadors d’Aldover) que han donat suport al compromís d'entitats amb la Consulta, que l'ANC d'Aldover va lliurar als sis regidors presents en nom del nostre consistori municipal. Els agraïm molt sincerament la seva participació i el seu compromís amb el principi democràtic que els doverencs i la resta de catalans tenim dret a decidir en llibertat el nostre futur polític.

El compromís que la Joana Ortí, coordinadora d'ANC Aldover, va llegir en nom de les entitats deia el següent:

"En resposta al clam popular de l’11 de setembre de 2012 i al resultat de les eleccions del 25 de novembre del mateix any, el Parlament de Catalunya va aprovar, el dia 23 de gener de 2013, la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble de Catalunya.

Es va acordar iniciar, així, el procés per exercir el Dret a Decidir, per tal que el Poble de Catalunya —que, per raons històriques i de legitimitat democràtica, té caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà— pugui decidir el seu futur polític col·lectiu.

Després de la Via que va enllaçar ciutadans des del riu Sènia fins al Pertús, el 12 de desembre de 2013 els partits que representen una àmplia majoria parlamentària van acordar la data i la pregunta de la Consulta.

Ara resta que el President de la Generalitat faci la convocatòria de la Consulta.

Els catalans volem decidir com volem viure, i volem fer-ho exercint un dret bàsic i essencial en democràcia: el dret de vot.

Per això, des de les associacions d’Aldover que signen aquest manifest donem, formalment, el nostre suport a la convocatòria i celebració de la Consulta amb aquest Compromís:

Primer. Assumir i manifestar el nostre compromís i disposició a cooperar amb les nostres institucions per a fer possible l’organització de la Consulta del dia 9 de novembre d’enguany i donar suport al President de la Generalitat quan faci la convocatòria d’aquesta Consulta.

Segon. Fer arribar aquest Compromís a l’Assemblea Nacional Catalana abans d’aquest 11 de setembre perquè, de forma conjunta amb d’altres organitzacions del teixit associatiu de Catalunya, el facin arribar a la Presidència del Parlament de Catalunya en el moment que sigui més convenient.

Amb aquest objectiu, lliurem ara aquests compromisos als representants del nostre consistori municipal, amb l’objectiu de fer-los conèixer el nostre suport a la Consulta del proper 9 de novembre i d’encoratjar-los perquè prenguin totes les mesures que tinguin al seu abast perquè se celebri.

Aldover, a Onze de Setembre de 2014, tricentenari de la pèrdua de les llibertats catalanes."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada